slaap ritme | baby spa Goud
Slaap ritme baby

Slaap ritme baby

 

Het slaap ritme van je baby kan soms erg verwarrend zijn.

Wanneer moet hij/zij slapen? Hoelang slapen ze dan? Wat is normaal?

Allemaal vragen die kersverse ouders zich wel eens afvragen.

Dan kunnen ook nog eens de ontelbare sprongetjes en regeldagen roet in het eten gooien. Hadden jullie net een fijn ritme gevonden en begin je (voor je gevoel) weer bij af.

 

We gaan in deze blog verschillende punten bekijken. Ook gaan we kijken waar dit vandaan kan komen.

 

Wanneer moet mijn baby naar bed?

 

Wanneer jouw baby naar bed gaat verschilt per ouder, per baby en zelfs per cultuur. Er is dus geen vaste tijd dat baby’s moeten slapen. Wel kan je kijken naar jullie eigen ritme en wat hier in past.

 

Wat is normale bedtijd voor mijn baby?

 

Bij een normaal dag en nacht ritme is de beste tijd om je baby naar bed te brengen tussen 18:00 en 20:00. Je baby begint aan het eind van de middag zich klaar te maken voor de nacht. Ze worden steeds vermoeider en kunnen een beetje hangerig worden. Baby zijn is natuurlijk ook erg zwaar! Je baby wakker houden of rekken qua slaap kan nadelig uitpakken. Omdat ze ook over hun slaap heen kunnen komen. Dan worden ze wat onrustig en voelen ze zich niet op hun gemak. Als dit gebeurt wordt het voor hen dan ook moeilijker om in slaap te komen.

 

Hoelang moet mijn baby slapen?

 

Pasgeboren baby’s slapen gemiddeld 14-18 uur per 24 uur. Terwijl ze s ’nachts dan ongeveer 3 uur achter elkaar slapen. Je baby heeft zijn/haar rust hard nodig. Ze zijn hard bezig met groeien, ontwikkelen en natuurlijk knuffelen. Een ontzettend zwaar leven dus. Na de 6 maanden slapen de baby’s nog 2 a 3 keer per dag. Je zal dan merken dat ze ook steeds langer slapen in de nachten.

Vanaf 9 maanden slapen de meeste baby’s nog 2 keer overdag en slapen dan (hopelijk) al de nachten door. Baby’s van 9 maanden maken veel mee en hier is het dan ook fijn om te ontladen via een baby massage voor het slapen gaan.

 

 

Wanneer spreken we over een verstoord dag/nacht ritme bij mijn baby?

 

Wanneer je baby “te weinig” overdag slaapt en je ziet dat hij/zij nog moe is, kunnen dit tekenen zijn van een verstoord ritme. Het zijn dan meestal korte slaapjes. Maar ook als je kindje niet tot echt kort slaapt in de nacht. 

 

Wat kan je doen om het slaapritme van je baby te verbeteren?

 

Er zijn verschillende manieren om het slaapritme van je baby te verbeteren. 

Zo werkt hydrotherapie of te wel babyfloating bewezen bij het verbeteren van het slaapritme. De baby’s ontspannen in het warme water maar kunnen wel heerlijk vrij bewegen. Door deze bewegingen worden ze natuurlijk ook best een beetje moe. Hierdoor slapen ze langer en dieper. Het kan dan ook zijn dat als je dit een paar keer herhaald dat ze “aanleren” dat dit een fijnere slaaptijd is.

Maar ook een baby massage kan enorme uitkomsten bieden voor ouder met hun handen in het haar. Door je baby te masseren voor het slapen gaan, laat je ze ontladen doormiddel van de massage. Je doet ook iets leuks en ontspannenst voor het slapen gaan. Baby massages hebben door de jaren heen al bewezen te helpen bij een verstoord slaapritme bij baby’s.

 

Benieuwd geworden naar zo’n floating sessie, baby massage of naar alle twee?

Kijk dan op babyspagoud.nl en plan vandaag nog jullie ontspannen sessie in!