Wellness voor baby’s in Barendrecht
In het nieuws: Wellness voor baby’s in Barendrecht
31 mei 2022 

In het nieuws: Wellness voor baby’s in Barendrecht

BARENDRECHT - Vier mooie, kleine jacuzzi’s met gekleurde ballen sieren de voormalige woonkamer aan de Voordijk 237, naast Kinderopvang Eiland Marlyne. Het woonhuis is beneden omgetoverd tot Baby Spa door Aayk en Romy Bakker. Baby’s vanaf veertien dagen tot en met een jaar kunnen hier heerlijk ontspannen. De ruimte voelt nog steeds als een woonhuis, zeker door de grote bank die in de wachtruimte staat.

Het stel twijfelde een tijdje of ze deze stap gingen nemen. Een baby spa is nog vrij nieuw in Nederland. In 2019 werd de eerste baby spa in Nederland opgericht. Maar ze hakten de knoop vorig jaar door en gingen ervoor. Ze verkochten hun huis en betrokken de woning boven aan de Voordijk om beneden de baby spa in te richten. Op 1 juni openden ze de deuren en de eerste reacties zijn positief.

Het stel kreeg vier maanden geleden zoontje Mason. Ook hij geniet regelmatig van de jacuzzi.

,,Het is heel fijn voor baby’s om te ‘floaten’ in het bad”, vertelt Romy. ,,Maar naast dat het ontspannen is en een fijn moment tussen het kindje en de ouder of opa of oma, is het goed voor darmkrampjes, de spierspanning, gewrichten en bij slaapproblemen. Na het bad dat zo tussen de 20 tot 30 minuten duurt, leert Romy of Aayk de ouders hoe ze hun kindje een Shantala massage kunnen geven. Hiervoor hebben ze babypop Peter waarbij ze het voordoen, zodat de ouder of begeleider het zelf meteen bij het kindje kan doen. ,,Hiervoor hebben we etherische oliën, die niet plakken en niet sterk ruiken”, zegt Aayk.

Lees verder op: De Schakel


Meer weten? Lees alles over onze mogelijkheden van baby floating & Shantala massage.